Dvanaesta sjednica, 3. travnja 2014.

Dana 3. travnja 2014. godine s početkom u 11:00 sati održana je 12. sjednica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje (NVOO) u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.

Sjednicom je predsjedala prof. dr. sc. Jasna Krstović, predsjednica NVOO-a. Na sjednici su nazočili: Sabina Glasovac, prof., pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje i Michelle Braš Roth, prof., voditeljica PISA centra i nacionalna projekt menadžerica, NCVVO.

 Na dnevnom redu sjednice bilo je usvajanje Izvješća Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje –  1. godište i Izlaganje gđe Michelle Braš Roth na temu: PISA pokazatelji kompetencija hrvatskih petnaestogodišnjaka, te rasprava o istome.

Zaključci:

  •  Zapisnik 11. sjednice kao i sažeti prikaz iste sjednice za mrežne stranice NVOO-a jednoglasno su usvojeni.
  •  Predloženi i izmijenjeni na sjednici dnevni red jednoglasno je usvojen.
  •  Izvješće1. godište Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje /od imenovanja 14. prosinca 2012. do 7. veljače 2014./ jednoglasno je usvojeno te se treba dostaviti Hrvatskom saboru. Predsjednica NVOO-a Izvješće će prezentirati u Hrvatskom saboru, a o terminu prezentacije članovi će biti obaviješteni.
  •  Budući da rezultati PISA testiranja pokazuju da su učenici 15-godišnjaci u Republici Hrvatskoj vrlo loše rangirani te da nema nikakvih ili vrlo malih pomaka u odnosu na ranija testiranja, u raspravi je naglašena potreba i upućen apel da se rezultati PISA istraživanja konačno počnu primjenjivati za vođenje obrazovne politike i donošenje političkih odluka u odgojno-obrazovnom sustavu.
  • Dogovoreni  termini za sljedeće dvije sjednice:
    8. svibnja 2014. godine – trinaesta sjednica
    18. lipnja 2014. godine – četrnaesta sjednica
    Obje će se održati s početkom u 11:00 sati.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Nacionalno vijeće za odgoj iobrazovanje